E ardhmja e pasigurt e koalicionit PDK-LDK

Partnerët e mëdhenj të koalicionit qeverisës, Partia Demokratike e Kosovës (PDK) dhe Lidhja Demokratike e Kosovës (LDK) nuk janë të sigurta se çfarë do të ndodhë me koalicionin në rast se nuk ratifikohet Marrëveshja për Demarkacionin e kufirit me Malin e Zi.

Madje përfaqësues të koalicionit qeverisës thonë se aktualisht nuk janë të sigurta votat e nevojshme për ratifikimin e demarkacionit. Në anën tjetër, analistët politikë në vend thonë se nëse koalicioni dështon në këtë çështje, atëherë ka shumë gjasa që vendi të shkojë në zgjedhje të reja të parakohshme, ose të formohet një qeveri teknike në mënyrë që të përgatiten kushtet për zgjedhje të reja që do të mbaheshin brenda gjashtë muajsh.

Bajram Gecaj, këshilltar i kryeministrit të vendit, i pyetur nga “Zëri” se a mund të ketë prishje të koalicionit nëse dështon ratifikimi i demarkacionit, ka thënë se beson që Marrëveshja e 26 gushtit do të ratifikohet.

“Unë besoj se Marrëveshja mbi Demarkacionin do të miratohet nga Kuvendi. Amerikanët thonë: e kalojmë atë urë kur të arrijmë tek ajo”, është përgjigjur Gecaj.

Por nënkryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Xhavit Haliti, ka thënë për gazetën se nuk e di nëse do të rrezikohet koalicioni në rast të mosratifikimit të demarkacionit.