E rrezikshme: Asnjëherë mos vloni ujin disa herë

Nëse vloni një herë ujë, bëhet më i pastër dhe më i sigurt për ta pirë, por nëse përsërisni procesin edhe një herë, rrezikoni të shkaktoni probleme në stomak.

Duke zierë ujë dy herë mineralet e shëndetshme bëhen të dëmshme, përveç kësaj, në enë formohen gurë dhe ky është shkaku kryesor i formimit të gurëve në veshka, transmeton lajmi.net.

Nitratet

Ato gjenden si në ujë ashtu edhe në ajër dhe në tokë, por bëhen të rrezikshme kur ekspozohen në temperatura të larta. Temperaturat e larta i kthejnë ato në kancerogjene, të cilat jan1ë të lidhura me zhvillimin e kancerit të vezoreve, zorrës së trashë dhe stomakut.

Fluoridet në ujë paraqesin një rrezik për shëndetin, veçanërisht të rrezikshëm për zhvillimin neurologjik dhe njohës të fëmijëve. Një studim ka vërtetuar se prania e fluorit në ujë shoqërohet me një shkallë të ulët inteligjence te fëmijët dhe gjithashtu me një normë më të ulët të lindshmërisë.

Arseniku

Organizata Botërore e Shëndetit pohon se rreziku më i madh në ujë është arseniku, i cili çon në helmim, probleme me tretjen, diabetin dhe madje edhe sëmundje kardiovaskulare.