Ja çfarë i ndodh trupit nëse një lugë uthull molle çdo ditë

Hulumtimet sugjerojnë se uthulla e mollës mund të ketë veti të dobishme shëndetësore, duke përfshirë efektet antimikrobike dhe antioksidante.

Këto mund të përfshijnë:

humbjen e peshës

reduktimin e kolesterolit

uljen e nivelit të sheqerit në gjak

përmirësimin e simptomave të diabetit

1. I pasur me substanca të shëndetshme

Acidi acetik është përbërësi kryesor aktiv i uthullës, duke i dhënë asaj erën dhe aromën e fortë të thartë. Studiuesit besojnë se ky acid është përgjegjës për përfitimet shëndetësore të uthullës së mollës. .

2. Mund të ndihmojë në vrasjen e baktereve të dëmshme

Uthulla mund të ndihmojë në vrasjen e patogjenëve, duke përfshirë disa lloje bakteresh.

Njerëzit tradicionalisht kanë përdorur uthull për pastrimin dhe dezinfektimin, trajtimin e mykut të thonjve, morrave, lythave dhe infeksioneve të veshit.

Hipokrati, babai i mjekësisë moderne, përdori uthull për të pastruar plagët më shumë se 2000 vjet më parë.

Uthulla është gjithashtu një ruajtës ushqimor. Studimet tregojnë se frenon bakteret si E. coli nga rritja dhe prishja e ushqimit.

Nëse jeni duke kërkuar për një mënyrë natyrale për të ruajtur ushqimin tuaj, uthulla e mollës mund të ndihmojë.

3. Mund të ndihmojë në uljen e niveleve të sheqerit në gjak dhe në menaxhimin e diabetit

Deri më sot, një nga aplikimet më bindëse të uthullës është ndihma në trajtimin e diabetit të tipit 2.

Diabeti i tipit 2 karakterizohet nga nivele të larta të sheqerit në gjak të shkaktuar nga rezistenca ndaj insulinës ose paaftësia për të prodhuar insulinë .

Sidoqoftë, njerëzit pa diabet mund të përfitojnë gjithashtu nga mbajtja e niveleve të sheqerit në gjak në intervalin tipik, pasi disa studiues besojnë se nivelet e larta të sheqerit në gjak janë shkaku kryesor i plakjes dhe sëmundjeve të ndryshme kronike (6 Burimi i Besuar).

Studime të tjera njerëzore përcaktuan se uthulla mund të përmirësojë funksionin e insulinës dhe të ulë nivelet e sheqerit në gjak pas ngrënies trasmeton shiko.news

4. Mund të ndihmojë humbjen e peshës

Ndoshta çuditërisht, studimet tregojnë se uthulla mund t’i ndihmojë njerëzit të humbin peshë.

Disa studime njerëzore tregojnë se uthulla mund të rrisë ndjenjën e ngopjes. Kjo mund të çojë në marrjen e më pak kalorive dhe humbjen e peshës.

Një rishikim i hulumtimit vuri në dukje se në studimet afatshkurtra, kur pjesëmarrësit konsumuan uthull molle me një vakt që përmbante ushqime të ngurta, ata përjetuan shtypje të oreksit për 120 minuta pas vaktit. Ata gjithashtu hanë më pak ushqim për 3 deri në 24 orë pas konsumimit të uthullës së mollës.

Sidoqoftë, studimet afatgjata që ata rishikuan nuk treguan asnjë lidhje midis uthullës së mollës dhe shtypjes së oreksit.