Ja çfarë ndodhë nëse pini lëng karote çdo ditë!

Mund të mos ju ketë shkuar nëpër mend të pini lëng karote çdo ditë. Por, sapo të dini për benefitet e karotës, do të ndërroni mendje. Karota është një perime ngjyrë portokalli. Ekzistojnë edhe varietete në ngjyrë të purpurt, të kuqe, të bardhë dhe të verdhë.

Karota luan një rol vendimtar në sistemin tonë imunitar. Ajo nuk ka kolesterol dhe ka fuqi të madhe për të shkatërruar qelizat e para kancerogjene te njerëzit.

Ajo është një burim i pasur i acidit pantothenic, mangan, beta-carotene, fibra dietike, vitamina (B6, K, C) dhe bakër.
Karota të ndihmon gjithashtu në rritje.

Një sallatë thjeshtë nuk është e plotë pa karota. As nuk është dieta jonë e përditshme. Përparësia e saj është që mund të konsumohet e freskët, pra e papërpunuar.
Pra, duke e konsumuar atë të papërpunuar ju merrni vetitë më të mira të saj.Sepse kur ajo zihet ose përpunohet, njëjtë si është perime të tjera humbë një nivel të vetive dhe vitaminave të saj.
Dhe, nëse po kërkoni një recetë tjetër me karota atëherë një pije e përgatitur nga karota është ideale për të marrë përfitime të panumërta shëndetësore.

Ja çfarë ndodhë nëse pini lëng karrote çdo ditë!

1. Rritja e antioksidantëve;
2. Redukton rrezikun e kancerit;
3. Redukton rrezikun e sëmundjes së zemrës;
4. E dobishme për sytë;
5. Është e mirë për dhëmbët;
6. Rigjeneron lëkurën;