Kapacitetet ushtarake të Shqipërisë dhe Serbisë (Video)

Sipas të dhënave të “Global Fire Power” ku janë pjesë 127 vende të botës, që masin fuqinë ushtarake tregojnë se Shqipëria në këtë listë është në vendin e 90-të, shtatë vende më poshtë se Serbia.

Kështu, Serbia është fuqia më e madhe ushtarake nga ish-republikat jugosllave, ndërsa Shqipëria ka një buxhet shumë më të ulët se sheti serb me 110 milionë dollarë në vit, përderisa forcat ushtarake serbe 830 milionë, transmeton gazetametro.net

Megjithatë Shqipëria ka disa përparësi në tanke dhe te forca detare, ndërsa Serbia në shumë mjete luftarake është përpara, gjithashtu popullsia serbe është dyfish më e lartë se ajo shqiptare.

Për të parë kapacitetet ushtarake të këtyre dy shteteve shikoni videon më poshtë: