Katër sekretet e hudhrës

Sigurisht që aroma është pak e fortë, por përfitimet e saj për shëndetin dhe trupin janë të shumta.

Arsyeja për hudhrën që i përket super ushqimeve dhe ka veti unike që shumë pak ndoshta nuk i dinë.

Prandaj zbuloni katër prej tyre:

Lufton humbjen e flokëve

Sulfatet e hudhrës përmbajnë keratin, një bllok themelor i flokëve. Sipas një studimi, aplikimi i xhelit të hudhrës promovon rritjen e qimeve të reja tek njerëzit me alopeci të gjëndrës.

Kontribuon në shëndetin e kockave

Ajo që shumë nuk e dinë është se hudhra përmban zink, mangan, vitaminë B6 dhe vitaminë C, përbërës të nevojshëm për ndërtimin e kockave të forta dhe thithjen e duhur të kalciumit.

Rrit qëndrueshmërinë gjatë stërvitjes

Sipas ekspertëve, hudhra forcon qëndresën tonë fizike dhe zvogëlon lodhjen pas ushtrimeve. Hulumtimet kanë treguar se konsumimi i vajit të hudhrës për gjashtë javë ndihmon pacientët e zemrës të zvogëlojnë rrahjet e zemrës dhe për pasojë të vërejnë një përmirësim të durimit të tyre fizik gjatë një testi rutine.

Është një mburojë kundër ftohjes së zakonshme

Hulumtimet kanë treguar se plotësimi i hudhrës ul mundësitë për t’u ftohur me 63% dhe gjithashtu zvogëlon kohëzgjatjen e simptomave të ftohjes me 70%.