Këshilla si të parandaloni gripin e sezonit

Tani është një periudhë e vitit kur gripi është në qarkullim. Për këtë arsye dritare.net ju sjell disa këshilla si ta parandaloni.

Vaksinohuni

Gripi mund të parandalohet me vaksina

Mbani duart e pastra

Lani duart me sapun dhe ujë, përdorni shpesh sanitizuesin e duarve.

Mbyllni me duar gojën dhe hundën kur teshtini

Kur teshtini duhet ta mbani gojën dhe hundën mbyllur me duar. Pasi të jeni teshtirë, menjëherë lani duart me sapun.

Mos prekni fytyrën

Kjo është një mënyrë e lehtë që mikrobet të mos futen në trupin tuaj.

Buzëqeshni

Studimet tregojnë se e qeshura ndihmon në përforcimin e sistemit imunitar.