Kina ndërton aeroplanin më të madh amfib në botë

Ky aeroplan është një cisternë gjigante për misione për fikjen e zjarreve të mëdha.
Ky avion i quajtur Jiaolong që ka kuptimin e dragoit vërshues vjen me katër motor turbo me helika.

Ky avion cisternë do të jetë në gjendje të mbushet me 12 ton ujë brenda 20 sekondave dhe ta dërgoj atë në një radius prej 1,600 km.

Zelanda e re dhe Malajzia kanë shprehur interes për ta blerë këtë avion gjigant amfib.