Ky test e ndanë skizofrenin nga gjeniun (FOTO)

Praktikisht është e pamundur që të zbulosh nëse një person është normal po skizofrenik, thjeshtë nga pamja e jashtme.

Shumë teste dhe metoda psikiatrike përdoren për të gjetur se çfarë po ndodh në kokën e pacientit dhe për të përcaktuar nëse ai ose ajo ka nevojë për ndihmë.

Më poshtë gjenden 2 pyetje të thjeshta që mund të tregojnë qartë nëse personi në fjalë është skizofrenik ose ka personalitet të jashtëzakonshëm gjenial.

E rëndësishme: Për të marrë rezultate të sakta, përgjigjuni pyetjeve në përputhje me ndjenjat tuaja. Mundohuni të përqendroheni në atë që shihni, jo se çfarë duhet të duket. Tani, shikoni imazhet me vëmendje dhe përgjigjuni pyetjeve.

  1. A eshte kjo maske konvekse ne njeren siperfaqe apo ne te dyjat?

2. A po rrotullohet maska ne nje drejtim apo ne dy drejtime?

Pergjigjet:

1. Kjo maskë është konvekse vetëm në njërën anë.
2. Maska po rrotullohet në drejtimin e duhur.

I cmendur apo gjeni?

Nëse u përgjigjeni të dy pyetjeve gabimisht, mos u shqetësoni: jeni një person krejtësisht i shëndetshëm. Nëse një nga përgjigjet ishte e duhur, është koha për vizituar një psikiatër.

E vërteta është se truri i një personi të shëndoshë priret drejt vetë-mashtrimit. Ai merr parasysh format artificiale dhe hijet shtesë, per “korrigjimin” e fotografisë. Ne pranojme nyjen e iluzionit, pavarësisht nëse duam apo jo.

Skizofrenët nuk e kanë këtë imagjinatë. Truri i tyre nuk mund të krijojë lidhje ndërmjet detajeve. Ata e shohin maskën ashtu siç është me të vërtetë. Për ta, maska është konkave dhe rrotullohet në një drejtim.

Çfarë ndryshimi ka gjeniu? Skizofrenët dhe gjenitë nuk janë aq të ndryshëm. Por sigurisht se është i mundur dallimi mes tyre.

Personazhet e gjenive posedojnë dy lloje të të menduarit: atë të një personi të shëndoshë, si dhe skizofrenik, dhe ata janë në gjendje të kalojnë në mes të llojeve të të menduarit. Ata e shohin iluzionin ashtu siç e sheh një person normal, por gjithashtu e shohin “rrengun” menjëherë. /MESAZHI/