Mbahen zgjedhjet parlamentare në Malin e Zi

Sot ka filluar procesi i votimit në Malin e Zi, ku shtetasit me të drejtë vote do të përcaktojnë përbërjen e re të Parlamentit, raporton Anadolu Agency (AA).

Në 1.207 kutitë e votimit brenda dhe jashtë vendit 528.817 votuesit e regjistruar do të mund të përdorin të drejtën e votës deri në orën 20.00.

Ndërsa 1.129 kandidatë në listat e partive do të kandidojnë për 81 vendet në Parlamentin e Malit të Zi.

Pritet që Bordi i Zgjedhjeve i Malit të Zi (DIK) të njoftojë rezultatet jozyrtare të zgjedhjeve në mesnatë.

Gjithashtu votuesit që jetojnë në qytetet Kotor, Budva, Andrijevicë dhe Guci krahas zgjedhjeve të përgjithshme do të votojnë edhe për zgjedhjet lokale.