Mbi njëmijë kisha në Suedi në shitje

Kisha suedeze ka nxjerrë në shitje mbi një mijë ndërtesa të kishës për shkak të krizës ekonomike të shkaktuar nga zbritja e numrit të anëtarësimeve në 10 vitet e fundit.

Sipas lajmit të televizionit shtetëror të Suedisë ‘SVT’, në dekadën e fundit 1 milion persona kanë ndërprerë anëtarësimin në kishë.

Kryetari i Këshillit të Kishave, Börje Holgersson, në një deklaratë theksoi se kisha suedeze ka nxjerrë në shitje mbi njëmijë ndërtesa të kishës për shkak të krizës ekonomike të shkaktuar nga zbritja e numrit të anëtarësimeve në 10 vitet e fundit.

Pasi që lajmi ishte përdorur në media, Kryepeshkopja e Kishave suedeze, Antje Jackelen, tha për gazetën ‘Morgonbladet’ se “Muhamedi nuk është një Profet i rremë, dhe se Muhamedi edhe sot është frymëzim për miliona njerëz për drejtësi, paqe dhe jetë të mirë”. /Telegrafi/