Mogherini kundër Trumpit: Të gjithë emigrantët meritojnë respekt pavarësisht fesë

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Evropian për Punë të Jashtme dhe Siguri, Federica Mogherini, tha se të gjithë emigrantët meritojnë respekt, pavarësisht fesë që i takojnë.

“Ne të gjithë meritojmë respekt, pavarësisht fesë, gjinisë apo përkatësisë etnike”, ka thënë ajo duke ju referuar deklaratave të Trumpit mbi emigrantët, shkruan Reuters.

Ndaj deklaratës së Trumpit pati reagime të shumta, ndërsa sipas Mogherinit, është e çuditshme që të kujtohet e gjithë kjo vetëm dy ditë nga dita e përkujtimit të viktimave të Holokaustit, transmeton lajmi.net.

Donald Trump ditën e premte nënshkroi një urdhër ekzekutiv që u ndalon hyrjen në Amerikë myslimanëve prej shtatë vendeve.