Në Palestinë vritet gazetarja e Aljazeeras gjatë transmetimit

Shireen Nasri Abu Aqleh (lindur në 1971 në Jerusalem – martirizuar më 11 maj 2022 në kampin Jenin në moshën 51 vjeçare) është një gazetare palestineze që punon me rrjetin mediatik Al Jazeera.

Sherine Ebu Aqleh është nga Betlehemi, por ajo ka lindur dhe është rritur në Jerusalem.Feja e Sherines i përket një familjeje të krishterë.
Shkollimin e mesëm e kreu në shkollën “Motrat Rosary” në Beit Hanina.

Fillimisht ajo studioi arkitekturë në Universitetin e Shkencës dhe Teknologjisë në Jordani, më pas u zhvendos në një degë në gazetari të shkruar dhe mori një diplomë bachelor nga Universiteti Yarmouk në Jordani.

Pas diplomimit, ajo u kthye në Palestinë dhe punoi në disa site si UNRWA, Voice of Palestine Radio, Amman Satellite Channel, më pas Fondacioni Miftah dhe Radio Monte Carlo.

Më vonë, ajo u transferua për të punuar në 1997 me kanalin satelitor Al Jazeera, derisa ajo u qëllua nga ushtria izraelite mëngjesin e sotëm.