Nëse passwordi juaj është sikur këta, ndërrojeni menjëherë!

Fjalëkalimi, apo sic njihet globalisht “passwordi” është informacioni më konfidencial të cilin nuk duhet ta dijë as më i afërmi person.

Emailet dhe llogaritë e ngjashme në rrjetet sociale përballen me sulme apo “hakime” nga piratët kibernetik, dhe paswordi është shënjestra e parë.

Sipas SplashData, një kompani menaxhimi fjalëkalimesh, nëse passwordi juaj është sikur 10 nga këto, ndryshojeni menjëherë, pasi jeni i rrezikuar për rrjedhje informatash.

Lista është si më poshtë:

  1. 123456
  2. password
  3. 12345678
  4. qwerty
  5. 12345
  6. 123456789
  7. football
  8. 1234
  9. 1234567
  10. baseball                             /MESAZHI/