Nokia 9 do të ketë pesë kamera

Mbërritja e ardhshme e Nokias mund të jetë e pajisur me pesë kamera në anën e pasme.

Një postim nga një blog kinez tregon foto të pasme të Nokia 9. Një total prej pesë lente kamerash – një në mes, katër lente të tjera kamerash janë vendosur së bashku me një flash LED rreth, transmeton lajmi.net.

Është e paqartë se çfarë avantazhe duhet të sjellë larmia e lenteve të kamerës, por natyrisht që prodhuesi optik Zeiss është i përfshirë. Për shembull, Huawei përdor kamerën e tij të trefishtë për të siguruar deri në pesë herë zmadhimin optik.

Zeiss ka paraqitur tashmë një patentë korresponduese në 2015 , skicat e të cilave i ngjajnë pajisjes së paraqitur tani. Sistemi i përshkruar në patentë mbështetet në një disk të rrotullueshëm në të cilin janë ngritur disa lente me gjatësi fokale të ndryshme. Përdoruesi mund të përdorë kështu një gjatësi fokale variable dhe të kryejë zmadhimin optik.

Është e paqartë nëse pajisja tani e fotografuar është në të vërtetë Nokia 9 ose një prototip i përshtatur me mjeshtëri të smartfonëve të lehta. Përveç partneritetit Zeiss, prodhuesi Nokia HMD Global ka siguruar edhe markën PureView dhe ish-drejtorin e departamentit të kamerave të Nokias . Kjo teknologji u përdor kryesisht në smartfonin e kamerës Lumia 1020 dhe në Nokia 808, të cilat u panë si pionierë.