Porsche tregon fotografitë e para të një Macan elektrik

Porsche po provon për herë të parë makinën elektrike në rrugë.

Makina plotësisht elektrike Porsche Macan tani po testohet në rrugë.

Prodhuesi i automjeteve njoftoi këtë dhe publikoi disa fotografi të prototipit në të njëjtën kohë. Makina elektrike është planifikuar të dalë në treg në vitin 2023.

Deri atëherë, tre milion kilometra provë do të përfundojnë në kushte të ndryshme. Prototipi tashmë i ishte nënshtruar simulimeve të ndryshme virtuale paraprakisht.

Sipas Porsche, Macan duhet të bëhet modeli më sportiv në segmentin e tij. Në bazë të një arkitekture 800 volt, Porsche dëshiron të sigurojë që vetura elektrike jo vetëm të garantojë performancën, por edhe një distancë në distancë të gjatë dhe një karikim të shpejtë me performancë të lartë.

Derisa të vijë koha në vitin 2023, Porsche planifikon të nisë një pasardhës të Macan ekzistues me një motor me djegie këtë vit.