Pse duhet të beni kardio?

Të gjith e dim që kardio na ndihmon për të humbur pesh dhe për të fituar kondicion
por kjo nuk është e gjitha, kardio ndihmon edhe në aspekte tjera si p.sh

  • Gjumë më të mirë
  • Më shum energji
  • Disponim më të mirë
  • Rritje të dencitetit të kockave
  • Vepron kunder stresit
  • Zvoglon rrezikun për semundje të zemres edhe shume lloje të kancereve
  • E rrit vetbesimin
  • E redukton stresin
  • Ndihmon në lirimin nga depresioni dhe ankthi

Pamja është e rëndësishme. Kjo është arsyeja pse ne bejme dush dhe sigurohemi që
të kemi rroba të pasterta dhe me stil.
Megjithatë, shumë njerez bëhen të varur duke ja kushtuar gjith rëndësin se si duken dhe
harrojnë se si në fakt ndjehen.
Nëse shikoni përfitimet e renditura më sipër, të gjithë ato tregojn për ndjenjë më të mirë,jetë më të lumtur dhe
me shumë shendet

Shumë prej nesh harrojnë se të qenit aktiv mund ta përmirësoj jetën tonë.
Lëvizja përreth rrit rrjedhjen e gjakut në muskujt tanë, forcon zemrën dhe mushkëritë
dhe mëson zemrën për të punuar në mënyrë më efikase.
Jo vetëm që, kur ushtroni, bëheni një shembull për të gjithë njerëzit në jetën tuaj.
Sa më shumë që ju shohin duke ushtruar, aq më të motivuar mund të jenë të bëjnë të njëjtën gjë.

Nga 20 minuta në ditë kardio është e mjaftueshme për një jetë më të mirë (ecje, vrapim, ose ngjitje) por nëse qellimi juaj është edhe për të humbur pesh atëher duhet 40 deri 60 minuta në ditë varësisht nga programi juaj ushqimor.