“Pushtohet” kongresi amerikan, qëllohet një grua dhe shumë janë plagosur

Një grua është qëlluar brenda Kongresit Amerikan pasi mbështetësit e Presidentit Donald Trump sulmuan ndërtesën dhe u përleshën me dhunë me policinë në një përpjekje për të ndaluar çertifikimin e fitores së Joe Biden – ndërsa autoritetet e Uashington DC deklarojnë një orë mbërritje në orën 18:00 mes dhunës.

Protestuesit mësynë në dhomën e Senatit të Mërkurën pasdite ndërsa senatorët nxituan të dalin nga dhoma nga Policia.

Ata u panë duke goditur dyert dhe duke bërtitur jashtë ndërsa oficerët e policisë nxituan të nxjerrin ligjvënësit nga dhoma dhe për t’u siguruar.

Kongresi u mblodh sot për të konfirmuar fitoren e presidentit të zgjedhur, Joe Biden.

Procesi, që zakonisht është rutinor dhe ceremonial, duket se do të shkojë ngadalë, pasi disa republikanë të presidentit aktual, Trump, kanë vendosur ta sfidojnë konfirmimin, duke u thirrur në pretendime të pabaza për mashtrime në zgjedhje.