Samsung Galaxy Watch4 vs. Watch4 Classic: Cilin duhet blerë më parë?

Orët e mençura, Galaxy Watch4 i ri i Samsung dhe Galaxy Watch4 Classic, tashmë kanë janë gati për treg. Ato janë pajisjet e para që do të funksionojnë me wear OS të ri dhe të përmirësuar, dhe në fakt janë shumë të mira.

Cili është dallimi ndërmjet këtyre dy orëve? Apo, cila është ngjashmëria e tyre?

Galaxy Watch4 Galaxy Watch4 Classic
Madhësia 40mm, 44mm 42mm, 46mm
Ngjyra Zezë, Rozë Gold (40mm only), jeshile(44mm only), Gri Zezë, Gri
Ekrani 40mm: 1.2″ 396×396 OLED44mm: 1.4″ 450×450 OLED 42mm: 1.2″ 396×396 OLED46mm: 1.4″ 450×450 OLED
CPU Exynos w920 Exynos w920
RAM 1.5GB 1.5GB
Kapaciteti ruajtës 16GB 16GB
Bateria 40mm: 247mAh

44mm: 361mAh

42mm: 247mAh46mm: 361mAh
Lidhshmëria NFC, GPS, LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n NFC, GPS, LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Rezistenca ndaj ujit IP68 certified, MIL-STD-810G compliant IP68 certified, MIL-STD-810G compliant
OS “Wear OS Powered by Samsung” “Wear OS Poëwered by Samsung”
UI One UI Watch 3 One UI Watch 3
Senzorët shëndetësorë Shkalla e zemrës, EKG, rezistenca bioelektrike Shkalla e zemrës, EKG, rezistenca bioelektrike

Siç mund ta shihni nga tabela e mësipërme, nuk ka shumë gjëra që i dallojnë këto dy pajisje. Orët e mençura kanë më shumë ngjashmëri sesa dallime: ato kanë të njëjtat ekrane 60Hz, të njëjtët sensorë, të njëjtin chipset të integruar nga Samsung, të njëjtën hapësirë ruajtëse, të njëjtat bateri dhe të njëjtën RAM. Ata gjithashtu funksionojnë me të njëjtin softuer dhe duhet të marrin të gjitha azhurnimet e njëjta.

Cili është dallimi ndërmjet këtyre dy orëve? Apo, cila është ngjashmëria e tyre?

Galaxy Watch4 Galaxy Watch4 Classic
Madhësia 40mm, 44mm 42mm, 46mm
Ngjyra Zezë, Rozë Gold (40mm only), jeshile(44mm only), Gri Zezë, Gri
Ekrani 40mm: 1.2″ 396×396 OLED44mm: 1.4″ 450×450 OLED 42mm: 1.2″ 396×396 OLED46mm: 1.4″ 450×450 OLED
CPU Exynos w920 Exynos w920
RAM 1.5GB 1.5GB
Kapaciteti ruajtës 16GB 16GB
Bateria 40mm: 247mAh

44mm: 361mAh

42mm: 247mAh46mm: 361mAh
Lidhshmëria NFC, GPS, LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n NFC, GPS, LTE, Bluetooth 5.0, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n
Rezistenca ndaj ujit IP68 certified, MIL-STD-810G compliant IP68 certified, MIL-STD-810G compliant
OS “Wear OS Powered by Samsung” “Wear OS Poëwered by Samsung”
UI One UI Watch 3 One UI Watch 3
Senzorët shëndetësorë Shkalla e zemrës, EKG, rezistenca bioelektrike Shkalla e zemrës, EKG, rezistenca bioelektrike

Siç mund ta shihni nga tabela e mësipërme, nuk ka shumë gjëra që i dallojnë këto dy pajisje. Orët e mençura kanë më shumë ngjashmëri sesa dallime: ato kanë të njëjtat ekrane 60Hz, të njëjtët sensorë, të njëjtin chipset të integruar nga Samsung, të njëjtën hapësirë ruajtëse, të njëjtat bateri dhe të njëjtën RAM. Ata gjithashtu funksionojnë me të njëjtin softuer dhe duhet të marrin të gjitha azhurnimet e njëjta.

Dallimet janë kryesisht për shkak të materialeve dhe estetikës. Ora Watch4 është bërë prej alumini dhe merr dy opsione ekskluzive të ngjyrave: rozë për 40 mm dhe jeshile për 44. Në përgjithësi ka një pamje më të hollë dhe atletike – mendoni modelet e mëparshme të Samsung Watch Active të Samsung.

Watch4 Classic, nga ana tjetër, ka një këllëf më të trashë, prej çeliku inox dhe adhuruesit e vjetër të kornizës rrotulluese i duan pajisjet e veshshme Samsung (versioni jo-klasik imiton këtë funksionalitet me një kornizë të ndjeshme në prekje).

Midis dy madhësive të secilës orë, ndryshimet e vetme janë madhësitë e ekranit dhe baterisë – secila orë më e vogël ka një ekran OLED 1.2 “me një rezolucion prej 396 x 396, ndërsa modelet më të mëdha kanë 1.4” 450 x 450 OLED ekrane. Orët më të vogla mbajnë bateri 247 mAh, dhe ato më të mëdha paketojnë dukshëm qeliza më të forta 361 mAh. Samsung thotë se të gjitha modelet e Watch4 mund të zgjasin deri në 40 orë me një karikim, megjithatë ka mundësi se versioni më i vogël i afrohet 24 orëshit. Duke pasur parasysh mospërputhjen në madhësinë e baterisë, është e sigurt të supozohet se modelet më të mëdha 44 dhe 46 milimetra do të zgjasin më shumë midis rimbushjeve, raporton androidpolice.

Pra, cili është më i mire për ta blerë?

Varet nga prioritetet e gjithë secilit, por për shumicën e njerëzve, rekomandohet Galaxy Watch4. është më lirë se Watch4 Classic, dhe gjithçka që mungon është çeliku dhe korniza fizike rrotulluese. Çdo gjë tjetër – jetëgjatësia e baterisë (mes madhësive të ngjashme), cilësia e ekranit, performanca – është identike.

Përktheu: Nuhi Shala