Serbia e bindur që Kosova nuk do të anëtarësohet në UNESCO

Përderisa Kosova ende nuk ka vendosur nëse do ta kandidojë për anëtarësim në UNESCO këtë vit, në Serbi janë të bindur se kjo do të jetë e pamundur.

Ambasadori serb në UNESCO, Darko Tanaskoviq ka deklaruar se në Serbi nuk ka asnjë arsye për pesimizëm pasi sipas tij Prishtina zyrtare nuk do të mund t’i fitojë votat e nevojshme për anëtarësim, transmeton lajmi.net

“Ne jemi një anëtar dhe kemi 29 vende që nuk e kanë njohur Kosovën, por ne kemi edhe vende që nuk e kanë njohur Kosovën në përbërjen e Këshillit Ekzekutiv. Por edhe nëse i marrin votat në këtë Këshill, vendimi do të shkojë në Konferencën e Përgjithshme ku duhen dy të tretat e votave, e që nuk do të jetë e lehtë”, u shpreh Tanaskoviq.

Kosova vitin e kaluar ka dështuar të anëtarësohet në UNESCO për tri vota. /