Shafrani i Indisë, ja mrekullitë e tij

Curcumin has biological and nutritional properties.

Përbërësi aktiv në shafranin e Indisë është Curcumin, i cili është përbërës që i takon familjes së Zenxhebilit, Ginger. Shafrani përdoret për më shumë se 2500 vjet në Indi, ku në fillim përdorej si një bojë (ngjyrë). Përparësitë mjekësore të kësaj erëze kanë qenë të ngadalshme, por duke evoluar gjatë shekujve. Sot është ndër bimët më të komentuara  në botë për efektet e jashtëzakonshme shëruese.

Unik Portal ju sjellë disa përfitime shëndetësore të erëzës së famshme indiane:

Lehtëson dhimbjen e artritit për shkak të vetive anti-inflamatore;

Ndihmon në detoksifikimin e mëlçisë;

Nxitni qarkullimin e gjakut duke e hedh lëng gjakun;

Zbuton traktin e tretjes dhe parandalon ulcera;

Zvogëlon dhimbjen dhe ethet;

Parandalon dhe madje zhdukë  kancerin, në disa raste;

Ndihmon simptomat e artritit.