Sony lançon një përditësim të rëndësishëm për PlayStation 5

Mbështetja për Dolby Atmos vjen në formën e implementimit të Audios 3D të Sony. Është i pajtueshëm me pajisjet Dolby Atmos si altoparlantë, TV apo sisteme Home Theater.

Sony filloi lançimin e një përditësimi të madh për PlayStation 5, vetëm një muaj pasi filloi të testonte ndryshimet e tij në kanalin beta.

Veçoria e parë e rëndësishme e këtij përditësimi është Dolby Atmos, pasur nga opsionet për të çaktivizuar tingullin e ndezjes së konsolë dhe opsionin për të lidhur një kontrollor të dytë si asistues për të ndihmuar dikë tjetër për përfundimin e lojës.

Sony gjithashtu po zgjeron aplikacionin PS Remote Play në Google Chromecast me Google TV (4K) duke ju dhënë mundësinë të transmetojnë lojëra nga PS5 ose PS4 në televizorin Android me OS 12.

Mbështetja për Dolby Atmos vjen në formën e implementimit të Audios 3D të Sony. Është i pajtueshëm me pajisjet Dolby Atmos si altoparlantë, TV apo sisteme Home Theater.

Sony gjithashtu ka përmirësuar mbështetjen për SSD M.2 me një limit tashmë prej 8TB. Natyrisht duhet të keni një SSD M.2 që plotëson kërkesat minimale të sistemit, por të paktën ata që duan më shumë hapësirë do të kenë më shumë opsione.

Së fundi kompania ka shtuar disa përmirësime të ndërfaqes vizuale dhe ndryshime të përgjithshme të navigimit.