Thatcham hap objektin e dytë në Mbretërinë e Bashkuar për të testuar sigurinë e veturave të reja të markave të ndryshme

Organizata e testimit të automjeteve Thatcham Research ka filluar programin e saj të parë kërkimor në qendrën e saj të re në Nottinghamshire, më pak se një vit që nga fillimi i ndërtimit atje.

Qendra në Aeroportin Gamston, të cilën Thatcham e bleu në vitin 2021, synon të sigurojë që organizata mund të mbajë hapin me pothuajse 30 platformat e automjeteve që parashikon të dalin nga prodhuesit e rinj në dy vitet e ardhshme.

Vetë aeroporti do të mbetet funksional, por ka krijuar punëtori dhe ambiente testimi brenda hangarëve ekzistues dhe ndërtesave të lidhura me to. “Ekipi ynë aktual prej 18 personash po mësohet ende me objektin e ri, i cili është shumë më i mirë dhe shumë më i përshtatshëm se qendra jonë e vjetër e testimit në Upper Heyford, qiraja e së cilës kishte skaduar”, tha kryeinxhinieri i Gamston, Ben Townsend, raporton Autocar.

“Ne do të zgjerojmë punën e kryer tashmë në qendrën tonë të Newbury me synimin për t’u bërë një qendër ekselence në kërkimin e teknologjisë së automjeteve dhe testimin e sigurisë”, shtoi ai.

Brenda zonës prej 40 hektarësh është një zonë e sapo rihapur dhe një autostradë me tre korsi e gjatë 1.60 kilometra, ndër aplikime të tjera, testimin e teknologjisë autonome. Me opsionin e hyrjes në të nëpërmjet një porte të vetme që të çon në një rrugë publike, inxhinierët mund të kalojnë shpejt nga mjediset e testimit të kontrolluara në ato të botës reale.

“Gamston është jashtëzakonisht fleksibël, ndërsa vendndodhja na vendos mes prodhuesve dhe qendrave universitare dhe kërkimore të West Midlands dhe Nissan dhe furnizuesve të tij në veri”, tha Townsend.