Ushqimet që ju shtyjnë të hani më shumë

Të vdesësh urie nuk është një mënyrë e zgjuar për të rënë në peshë. Kurdoherë që jeni të uritur, gjëja më e mirë që mund të bëni është të hani, gjithmonë nëse është uri ajo që ndieni dhe jo thjesht mërzitje. Disa ushqime të caktuara kanë tendencën t’ju lënë më të uritur se më parë dhe mirë është për ata persona që po përpiqen të ruajnë linjat të mos i konsumojnë.ushqime

Buka e bardhë

E zhveshur nga çdo vlerë ushqyese e drithërave përbërës, si për shembull gruri, mielli i bardhë i përdorur për të bërë bukë, rrit shumë sasinë e sheqernave në gjak. Sipas një studimi të bërë kohët e fundit, personat që konsumojnë bukë të bardhë çdo ditë rregullisht kanë 40% më shumë mundësi që të bëhen mbipeshë se sa personat që nuk e konsumojnë.

Lëngjet e gatshme të frutave

Personat që përpiqen të jenë në formë përpiqen që të pinë sa më shumë lëngje frutash me mendimin se kjo do i bëj më të shëndetshëm. Ky mendim është i gabuar. Fillimisht lëngjet nuk i përmbajnë më fibrat që gjenden në tulin e frutave ose në lëkurën e tyre, të cilat janë edhe pjesa më e shëndetshme e tyre. Së dyti, lëngjet e frutave janë të ngopura me sheqerna, gjë që rrit nivelin e sheqerit në gjak, si dhe lë pas një ndjesi urie.

Ushqime të shpejta të kripura

Çdo ushqim i shpejtë i kripur në botë, si kikirikët, patetinat ose çibukët, është i përbërë nga karbohidrate të cilat përthithen lehtësisht nga trupi dhe rrisin shumë nivelin e sheqerit në gjak. Për më tepër, truri e lidh këtë prurje të menjëhershme të energjisë me ëmbëlsirat, prandaj, dhe pasi konsumojmë këto ushqime të kripura, trupi kërkon diçka të ëmbël.

Çdo ushqim me ëmbëltues artificial

Përdorimi i ushqimeve me ëmbëltues artificial mendohet se mban trupin në formë, duke qrnë se ato kanë shumë pak kalori. Kjo është e gabuar. Këto lloj ushqimesh e bëjnë trurin të mendojë se është duke pritur shumë sheqerna dhe kjo çon në një dëshirë të parezistueshme për të ngrënë diçka të ëmbël.

Çamçakëzi

Nuk është ide e mirë të përtypësh çamçakëz për të hequr mendjen nga uria. Lëvizja e gojës gjatë përtypjes e bën trurin të mendoj se diçka është duke u ngrënë. Efekti është më i madh nëse përdorni çamçakëz me ëmbëltues natyral. Kjo gjë do t’ju çoj të hani diçka pas një kohe fare të shkurtër.