Veseli: Dikujt në Kosovë po i pëlqejnë skenat e Sirisë

Kryetari i Kuvendit, Kadri Veseli ka komentuar në lidhje me largimin e banorëve nga banesat e uzurpuara në lagjen “Dardania”.

Veseli tha se nuk është ithtar i veprimeve policore, veçanërisht në ditët me shi të vjeshtës.

“Më lejoni të theksoj se asnjë uzurpator nuk do të lejohet të qëndrojë në prona të huaja. Por në të njëjtën kohë ka dhe një të drejtë universale veçanërisht kur ka të bëjë më fëmijët. Asnjë forcë e as forca e pushtetit nuk është mirë të abuzohet mbi familjarët dhe me njerëz hallexhinj. Uzurpatorët nuk do të kenë perspektivë në Kosovë, por në të njëjtën kohë edhe cenimi i njerëzve, i fëmijëve në rrethana kur janë jo humanitare dikujt më duket po iu pëlqejnë shumë skenat e Sirisë dhe po thërret dhe për skena të luftës”, tha Veseli pas mbledhjes së Kryesisë së Kuvendit.

Veseli tha se Demarkacioni duhet të kalojë sepse nuk duhet të dëmtohet perspektiva evropiane e Kosovës.

Ai tha se në atë moment që Qeveria ta sjellë në Kuvend do ta procedojnë.