8 “hile” të gatimit që ju bëjnë mjeshtër në kuzhinë

Gatimi bëhet edhe me terheqës nësë dimë disa nga sekretet e tij. Por nga ana tjetër, mund të jetë i mërzitshëm dhe i vështirë, nëse nuk dimë asgjë.

Sidoqoftë, ne do t’ju  tregojmë disa truqe  të nevojshme në kuzhinë, që mund të të ndihmojnë ndërkohë që gatuan.

Padyshim këto  gjëra do t’jua bëjnë punën më të lehtë në kuzhinë.

  1. Vlojeni ujin përpara se ta vendosëh në frigorifer për të bërë kubat e akullit. Uji i zier do të bëjë që kubet e akullit të jenë të pastër si kristali.Image result for water ice cubes
  2. Kontrollo moshën e vezës në këtë mënyrë kontrollo nëse janë akoma për tu ngrënë. Kjo foto do t’ju udhëzojë si ta bëni.Image result for fresh eggs water test
  3. Nëse ti pëlqen vezët duhet të dish që në furrë bëhen edhe në temperaturën 160ᵒ C, për 15 minuta.Image result for eggs oven
  4. Rrotullo limonin para se ta shtrydhësh, ushtro sa më shumë presion në të.Image titled Get More Juice out of a Lemon Step 3
  5. Ky trik i lehtë dhe i thjeshtë do të ndihmojë të qërosh xhenxhefilin fare lehtë.Related image
  6. Nëse e fut në një qese , akullorja mund të konsumohet fare lehtë me lugë, meqë nuk do që të ngrijë  aq shumë.Image result for ice cream plastic bag
  7. Vendos një lugë druri lart në tenxhere që të parandalojë derdhjen gjatë vlimit.Image result for spoon over boiling water
  8. Vendos disa limona poshtë peshkut të pjekur, kjo do ta pasurojë në shije.Image result for oven fish lemon