A e dini ndikimin e pastruesit të veshëve në dëgjim?

Pastruesit e veshëve po dëmtojnë rëndë fëmijët pasi aplikuesi i pambukut mund të shkatërrojë dëgjimin.

Sipas një studimi nga Journal of Peadriatics, zbulohet se më shumë se 230 mijë fëmijë janë dërguar në spital për të marrë ndihmën e shpejtë prej përdorimit të tyre.
“Ka një keqkuptim në mënyrën se si njerëzit i pastrojnë veshët. Ata pastrohen vetë dhe është e rrezikshme që të përdoren aplikuesit e pambukut në kanalin e veshit për të gjitha moshat pasi shohim shumë lëndime nga realizimi i kësaj praktike,” – ka thënë Kris Jatana, një pediatër i spitalit të fëmijëve dhe autor i studimit.
Pothuajse të gjithë pacientët e trajtuar kanë marrë patur marramendje, probleme në bilancim, paralizë nervore të fytyrës si dhe humbje të dëgjimit./oranews/