Erdoğan, Macron dhe Al Thani diskutojnë për krizën e Gjirit

Presidenti i Turqisë, Recep Tayyip Erdoğan, presidenti francez, Emmanuel Macron dhe emiri i Katarit Tamim bin Hamad Al Thani, nëpërmjet një telekonference kanë diskutuar për tensionet mes vendeve të Gjirit dhe Katarit, raporton Anadolu Agency (AA).

Sipas informacioneve të marra nga burimet presidenciale bëhet e ditur se liderët në bisedën ku ka ndarë me njëri-tjetrin diskutimet në takimet e kryera për të gjetur zgjidhje për krizën, kanë theksuar se duhet të ulen menjëherë të gjitha tensionet.

Liderët kanë tërhequr vëmendjen se tensioni aktual, jo me sanksione, por mund të zgjidhet nëpërmjet dialogut dhe negociatave dhe se duhet të mbështeten përpjekjet në këtë drejtim.

Ndër të tjera liderët duke shprehur se janë kundër çdo lloji të terrorizmit, kanë theksuar se organizatat terroriste duhet të përcaktohen në mënyrë të qartë duke shmangur përdorimin sipas dëshirës.

Gjithashtu liderët kanë rënë dakord në çështjen për të kryer takime të afërta në periudhën në vijim.