Fara e zezë, ilaç për çdo gjë!

Nigella Sativa e njohur edhe si fara e zezë është e njohur për shumë benefite për shëndetin tonë. Kjo farë mund të zhdukë deri në 89% të qelizave kancerogjene në mushkëri.

Nigella Sativa, një farë shumë e fuqishme, është përdorur me mijëra vite në kulturat e ndryshme tradicionale si në atë kineze, arabe etj.

Ka veti anti-oksidante dhe anti-inflamatore dhe është përdorur për të larguar kollin, trajtuar gurët në veshkë, diarrenë dhe dhimbjen në stomak.

Farat e zeza nëse mirren rregullisht cdo ditë mund të ulin nivelin e sheqerit në gjak kështu duke iu ndihmuar personave me diabet të tipit 2.

Timoquinona, një nga përbërëst e farës së zezë është një përbërës kryesor që mund të ndihmojë me astmën dhe stresin.

Fara e zezë mund të gjindet si farë por edhe si vaj.