Fillojnë zgjedhjet e parakohshme parlamentare

Filluan sot në Armeni zgjedhjet e parakohshme parlamentare, shtatë muaj pas një lufte të shkurtër me Azerbajxhanin për Nagorni-Karabahun.

Si asnjëherë më parë, më shumë se 20 parti dhe blloqe politike po garojnë në këto zgjedhje në vendin e Kaukazit të Jugut, me 2,6 milionë persona me të drejtë vote.

Sipas sondazheve, zgjedhje do të fitohen nga ”Aleanca e Armenisë” e ish-presidentit Robert Kocharian pak përpara partisë ”Kontrata Civile” e kryeministrit, Nikoll Pashinyan.

“Rezultati i zgjedhjeve është plotësisht i hapur. Çdo gjë mund të ndodhë”, i tha analisti politik, Alexander Iskandarjan agjencisë DPA.

Këto votime do të vendosin indirekt të ardhmen e marrëveshjes së armëpushimit të 9 nëntorit me Azerbajxhanin, e cila u ndërmjetësua nga Rusia. /atsh