Frutat ulin dukshëm stresin

Situatat e stresit ndikojnë jo vetëm në ekuilibrin psikologjik, por në afate të gjata, mund të kenë ndërlikime fizike tek individët.

Një faktor që ul stresin është edhe konsumimi i frutave

Sipas specialistëve frutat përmbajnë magnez dhe vitamina C, lëndë që të gjitha, ndikojnë në uljen e stresit tek njeriu.

Qershia dhe vishnja e thatë duke qenë se përmbajnë antiokside si vitamina C, parandalojnë problemet në tru që ndikojnë në uljen e mësimit dhe kujtesës.

Ndërkaq, vitamina C që ndodhet tek frutat ul sasinë e hormoneve që shkaktojnë stresin në trup, prandaj rritte rezistenca ndaj emocioneve.

Gjithsesi në situata stresi, qoftë emocionale apo fizike, për të mos patur shqetësime, është e këshillueshme të merren edhe shtesa vitaminash.