Indonezia përgatitet për zhvendosjen e kryeqytetit

Për shkak të faktorëve të pafavorshme në Xhakarta, por edhe me qëllim të zhvillimit të zonave të tjera, Indonezia është duke punuar në projektin e zhvendosjes së kryeqytetit, raporton Anadolu Agency (AA).

Ministria për Planifikimin e Zhvillimit Kombëtar të Indonezisë njoftoi se për shkak të rrezikut të tërmeteve në Xhakarta, prurjeve të ujit dhe problemeve në trafik, por edhe për zhvillimin ekonomik të zonave të tjera kemi filluar punën për zhvendosjen e kryeqytetit.

Pritet që lista e kandidatëve për kryeqytet të formohet deri në fund të vitit.

Gjasa të mëdha ka Palangkaraya që të zgjidhet për kryeqytet. Ajo që shkon në favor të këtij qyteti është hapësira më e madhe nga kryeqyteti i tanishëm, e pasur me burime natyrore si dhe mundësinë e zhvillimit të planifikuar kundër problemeve me trafikun dhe infrastrukturën.

Palangkaraya ishte në fokus që në vitin 1950 të shekullit të kaluar, kur u zgjodh për kryeqytet të provincës të Kalimantanit Qendror.