Keksa

Përbërësit:
-4 Vezë ( vetem të verdhët )
-2 Sheqer Vanille
-220 gr. Sheqer Pluhur
-400 gr. Butter
-600 gr. Miell

Pregaditja:
Të gjithë këto përzihen dhe bëhet brum i trash (si brumi për Tatli ) mbështjellet me Folie dhe lihet 1 Orë në Frigorifer.
Pastaj brumi Hollohet behet Petë dhe në Forma si mbas Dëshires dhe Pjeken për 10-12 min. 170°
Pastaj behen hollen ne forme te rrubullaket dhe bashkohen ne mes vete ne mes mundemi ti vendosim mermollad.Format mundemi ti bejm sipas deshires .. Dekorohen me Sheqer Pluhur.