Kjo eshte dieta qe e parandalon kancerin (Video)

Dieta e shendetshme mund te parandaloj zhvillimin e kancerit. Perimet, frutat, dritherat, farat, mishi i pules, vezet dhe peshku jane te pasura me selenium.

Seleniumi eshte nje mineral shume i fuqishem i cili i mbron qelizat nga kalimi ne forme kancerogjene. Ky muneral ha atioksidant i cili ndalon demtimin e ADN-se.

Studimet kane treguar se seleniumi mund te ndaloj kancerin, dhe mund te rreguloj proteinat qe njihen si rregullator te qelizave.

Ky mineral poashtu ben shkaterrimin e aftesise se kancerit qe te shkaterroj qelizat e shendosha.

Sasia e seleniumit ne ushimet e mbjellura baret nga niveli i seleniumit ne dhe (toke). Ne disa vende, dheu eshte me mungese seleniumi. Sheknctaret kane arritur ta nxjerrin nje pilule qe ka bazat ne dheun e tokes, dhe i cili do te ndihmoj ne sherimin e kancerit. /MESAZHI.