Musakë me brokoli

Përbërësit

 • 2 brokoli
 • 500 gr mish i bluar viçi
 • 1 kokë qepë
 • 2 decilitra lëng domatesh
 • 1 lugë biber i kuq
 • 250 gr kërpudha
 • 3 vezë
 • 2 decilitra ajkë
 • 4 decilitra qumësht
 • 5 lugë vaj
 • Erëza
 • Kripë

Hapat

Brokoli pastrohet ndahet në lule dhe zihet pakëz në ujë me kripë, pastaj kullohet nga lëngu i tepërt.

Qepa pritet në katrorka ndërsa kërpudhat priten në rriska, në pak vaj fërgohet qepa, sa të fitojë pamjë të kristaltë, e pastaj shtohet mishi i bluar i viçit.

Kohë pas kohe, gjatë fërgimit shtohet lënd domatesh, derisa të zbutet mishi.

Shtohen biberi i kuq, kërpudhat, erëza sipas shijës dhe vazhdohet me fërgim derisa të zbuten kërpudhat dhe derisa të shterët lëngu i tepërt.

Enë rezistuese ndaj zjarrit lyhet me vaj dhe fundi i tavës mbulohet me gjysmën e brokolit, përmbi brokoli shtrihet mbushja nga mishi dhe përmbi mish, hedhet gjysma e brokolit tjetër të mbetur.

Në enë të veçantë tunden vezët, ajka dhe quëmshti, kjo përzierje derdhet përmbi brokoli, tava shkundet pakëz në mënyrë që përzierja me vezë, qumësht e ajkë të shpërndahet njëtrajtshëm.