Sa Zgjat Tretja E Ushqimit?

Tretja është mënyra se si trupi juaj e kthen ushqimin në karburant.

Mesatarisht ky proces zgjat 24 deri në 72 orë, por sa kohë i duhet trupit tuaj për të tretur ushqimin kjo varet nga çfarë konsumoni, sasia që konsumoni, tretja, metabolizmi dhe aktiviteti fizik.

Sa kohë i nevojitet organizmit të shëndetshëm për të tretur ushqimin?

Sigurisht që në varësi të ushqimit që konsumojmë ndikohet edhe kohëzgjatja e procesit të tretjes.

Nëse konsumoni produktet e mishit, sistemit tuaj tretës do t’i duhet 1 deri në 3 ditë për ta tretur plotësisht atë.

Gjithçka lidhet me faktin se mishi ka proteina të cilat përbëhen nga amino-acide.

Janë pikërisht këto aminoacide që kërkojnë më shumë kohë që të shpërbëhen.

Kur flasim për produktet e bulmetit si qumështi, kosi, djathi apo gjiza, trupi arrin t’i tresë ato në gati 30 minuta deri në 2 orë.

Perimet dhe frutat nga ana tjetër kërkojnë nga trupi më pak se 1 ditë që të treten.

Për perime me përmbajtje të lartë niseshteje, siç janë misrat dhe patatet, sistemit tretës do t’i duhet pak më gjatë se perimet që kanë përqindje të lartë uji në përmbajtjen e tyre.

Ndërkohë që perimet e gatuara treten akoma edhe më shpejt duke qenë se gatimi ndikon në përshpejtimin e shpërbërjes së fibrave, duke e ndihmuar sistemin tretës që t’i shpërbëjë ato.

Grupi tjetër i madh i ushqimeve janë karbohidratet, të cSa Zgjat Tretja E Ushqimit? ilat përfshijnë drithërat, biskotat, bukën, makaronat, orizin e shumë të tjera.

Ky grup arrin të tretet nga trupi jonë nga 15 minuta deri në 3 orë në varësi të drithërave që përmbajnë.