Shega, fruti me shumë veti shëruese

Shega konsiderohet si një nga frutat që kanë më së shumti vitamina dhe i ofron trupit energji. Madje thuhet se është nja nga frutet që shëron shumë sëmundje.

Më poshtë janë disa të mira që i ofron fruti i shegës për organizmin tonë.

Përmban shumë vitamina

Ky frut përmban vitamin K, vitamin C,potassium, proteina dhe fibra.

Shëron shumë sëmundje

Konsiderohet se lufton shumë sëmundje të ndryshme për shkak se përmban një acid I cili gjendet kryesisht në çaj të gjelbër dhe verë por kjo sasi dyfishohet në frutin e shegës , madje gjendet edhe në farat e saj.

Veti anti inflamatore

Ndihmon në eliminimin, pakësimin dhe luftimin e infeksioneve. Lehtëson edhe tretjn dhe ndihmon edhe traktin digjestiv.

Ul rrezikshmërinë e kancerit

Kanceri i prostatës është më i zakonshëm te meshkujt. Shega ndihmon në prodhimin e qelizave që luftojnë kancerin. Ndërsa te femrat është më i shpeshtë kanceri i gjirit por me konsuminin e këtij fruti ulet rrezikshmëria ndaj prekjes nga kanceri.

Balancon hipertensionin

Duke konsumuar lëngun e shegës ulni rrezikun nga tensioni I lartë dhe balansoni tensionin e gjakut.

Pakëson dhe eleminon dhimbjet e gjunjve

Dhimbja e eshtrave dhe nyjeve mund të eliminohen osë pakësohen nga fruti I shegës, kjo për shkak të efekteve anti inflamatore që ky frut ka.

Ul rrezikun nga sulmi në zemër

Duke konsumuar lëngun e farave të shegës ul rrezikun nga sulmi në zemër.

Përmirëson memorien dhe ndihmon personat që bëjnë ushtrime fizike

Lëngu i shegës ndihmon personat që kanë probleme me memorien ndërsa ata që ushtrojnë do të kenë më shumë energji dhe vitalitet me ndihmën e këtij fruti që konsiderohet magjik.