Shkaktarët e shfaqjes së akneve në të 30-tat tuaja

Aknet janë një nga problemet më të zakonshme me të cilat përballen burrat dhe gratë. Nga hormonet dhe stresi deri te dieta dhe kujdesi joadekuat i flokëve, ato mund të ndodhin për shumë arsye. Megjithatë, shumë besojnë se aknet shfaqen vetëm gjatë viteve të adoleshencës, një fakt që nuk është aspak i vërtetë.

Aknet janë një nga problemet më të zakonshme me të cilat përballen burrat dhe gratë. Nga hormonet dhe stresi deri te dieta dhe kujdesi joadekuat i flokëve, ato mund të ndodhin për shumë arsye. Megjithatë, shumë besojnë se aknet shfaqen vetëm gjatë viteve të adoleshencës, një fakt që nuk është aspak i vërtetë.

Njerëzit, veçanërisht gratë, edhe në të 30-at dhe 40-at e tyre gjithashtu mund të zhvillojnë akne. Sipas dermatologia Aanchal Panth, kjo mund të ndodhë për një sërë arsyesh.

“Ekziston një keqkuptim i zakonshëm që aknet shfaqen vetëm në vitet e adoleshencës. Po marrim gjithnjë e më shumë gra në të 30-at dhe 40-at e tyre duke u shfaqur puçrra për herë të parë. Nuk ka asnjë shkak të vetëm, por zakonisht është multifaktorial”, tha ajo, përcjell Klankosova.tv

Ajo renditi disa arsye që mund të shkaktojnë puçrra tek femrat e rritura.