14 shenja të nivelit alarmant të sheqerit në gjak

Niveli i sheqerit në gjak tregon sasinë e glukozës në gjak. Glukoza është burimi kryesor i energjisë për shumicën e qelizave në trup. Hiperglicemia ose sheqeri i lartë i gjakut mund të shkaktohen nga dy faktorë dhe prandaj janë dy lloje të ndryshme. Njëri është diabeti i tipit 1 që shkaktohet nga teprica e glukozës dhe e tipit 2 gjatë së cilës trupi nuk është në gjendje të prodhoj sa duhet glukozën.Keto jane 14 shenja te cilat nuk guxoni ti anashkaloni, nese u jane paraqitur problemet me diabet.

 1. Problemet me stomakun
 2. Etja e tepruar
 3. Problemet nervore
 4. Goja e thate
 5. Impotencë
 6. Kruarje dhe lëkurë e thatë
 7. Uri e vazhdueshme
 8. Shtim i tepërt i peshës
 9. Pamundësi për tu përqëndruar
 10. Shërim i ngadaltë i plagëve apo prerjeve
 11. Zorrët e ndjeshme, ose urinim natën
 12. Shikimi i turbulluar
 13. Lodhje
 14. Infeksione te perseritshme.

/MESAZHI/