Ja ushqimet që tërbojnë fëmijët

Hulumtuesit shkencorë shpresojnë se ky zbulim i ri do të shërbejë për prodhimin e ilaçeve të reja kundër çrregullimeve psikike.

Sipas autorit kryesor të studimit, Amal Alachkar, nga Universiteti i Kalifornisë, studimi provon thënien, “jemi ajo çfarë nënat tona kanë ngrënë”.

“Skizofrenia është një gjendje e rëndë afatgjate e shëndetit mendor, ku një person nuk është i aftë të ndajë mendimet dhe idetë nga realiteti.

Simptomat përfshijnë halucinacione, iluzione, mendime të ngatërruara dhe ndryshime në sjellje”,- thotë ai./Mesazhi/