Mbajtja e jaseminit në dhomën e gjumit: lehtëson ankthin, depresionin dhe dhimbjet e kokës

Vendosja e bimëve brenda shtëpive tona ndihmon në nxitjen e prodhimit të oksigjenit dhe përmirësimin e cilësisë së ajrit. Disa bimë mund të lehtësojnë tensionin, ankthin, stresin dhe parandalojnë depresionin dhe dhimbjet e kokës.

Studime të ndryshme kanë zbuluar lidhjen mes niveleve të oksigjenit dhe stresit. Përveç kësaj, kimikate të tilla si formaldehidi dhe benzoli, të cilat janë gjithashtu të lidhura me stresin dhe kushtet e tjera shëndetësore, shpesh janë të pranishme në ajrin e shtëpive tona.

Një nga bimët më të mira për t’u mbajtur në dhomën e gjumit është jasemini. Shpesh e preferuar në mjedise të jashtme për shkak të pamjes së saj të bukur, jasemina mund të përmirësojë cilësinë e ajrit si dhe të lëshojë një aromë të këndshme. Aroma e jaseminës ndihmon në lehtësimin e tensionit dhe promovimin e një gjendje relaksimi dhe pushimi.

Për më tepër, studime të tjera kanë treguar se vaji esencial i jaseminës ndihmon në përmirësimin e funksioneve njohëse, disponimin dhe cilësinë e gjumit, si dhe rregullimin e pabarazive hormonale dhe lehtësimin e ankthit dhe depresionit.