Mund të bëheni milioner nëse keni nga këto monedha

Në media te ndryshme te huaja flitet se disa monedha metalike mund të shiten dhe kushtojnë mijëra euro.

Monedhat janë ato të cilat kanë një vlerë shumë të madhe në tregun ndërkombëtar, si aty ku figuron Mbretëresha e Monakos, qe është shumë e rrallë dhe vlen mijëra euro, vlera të cilat janë të interesuar t’i paguajnë koleksionuesit e tyre.

“Kur bëhet fjalë për euron, monedha 2 euroshe me Mbretëreshën e Monakos prapa kap vlerën prej 1300 euro në treg, por natyrisht që ajo rrallë mund të gjendet.

Vetëm një në 20 mijë monedha vlen kaq shumë dhe është vështirë të dihet se cila prej tyre do të vlerësohet në një vit të caktuar. Detajet e bëjnë një monedhë të vlefshme prej peshës e deri te ndonjë shënim mikroskopik që gjendet në vetëm  në disa prej tyre. /Agjencia Telegrafike Shqiptare.