Ju flisni për Mercedesin e hoxhës, rinia po ikë me avionë!

0
Shqiptarët janë populli me shifra më të larta të emigracionit në Ballkan dhe kjo duhet të jetë temë permanente e debateve, duke diskutuar për...

Sfida më e madhe e KMSH-së!

0
  Mbrëmë dëgjova me vëmendje kryetarin gylenist të KMSH-së, në një intervistë tek OPINIONI i Fevziut, dhe kur ai e pyeti se cila është sfida...

Funksionimi në krizë të përhershme

0
Përplasja e fuqive të mëdha në rajon do të jetë e pranishme, sidomos për shkak të shkëputjes së Serbisë nga përqafimi me Rusinë. Kjo...

A po e adhurojmë Erdoganin?

0
Kjo pyetje na vjen në mendje të gjithëve, pas kaq shumë ditësh që po e përmendim emrin e tij vazhdimisht. Nëse do të kishte ndonjë,...
Blerim Halili

Kosova përballë Hagës dhe solidariteti i humbur

0
Haga, pos tjerash, hodhi në pah edhe një të vërtetë të dhimbshme – realpolitika vepron si fakt, ideali mbetet si dëshirë. Kjo tregon se...

Nuk është fitore humbja e popullit dhe e vendit!

0
Në Shqipëri morën fund zgjedhjet vendore. Dhe mëmëdheu u “vesh” me rozë, me ngjyrën që shënon fitoren e ’Rilindjes’, por për shumëçka edhe dështimin...

Teoria e Luftës së Drejtë dhe rehabilitimi i rolit të agresorit

0
Pas fundit të luftës së ftohtë, për justifikimin e Luftës së Drejtë janë përdorur më së shumti motivet humanitare. Rasti i ndërhyrjes së NATO-s...

Shqiptarët me status midis pakicës dhe kombit shtetformues

0
Shqiptarët asnjëherë, në aspektin normativo-juridik, nuk ka qenë të emërtuar si pakicë. Dokumentet themeltare të shtetit bashkëkohor të Maqedonisë së Veriut, aktet më të...

Beteja europiane për gjuhën shqipe

0
Në esencë, gjithë beteja politike e shqiptarëve të Maqedonisë është betejë për gjuhën shqipe, e cila me Marrëveshjen e Ohrit definohet në kushtetutë si...

Pozicionim i qartë në kohë mjegullnajash

0
E gjithë bota, kryesisht ajo islame po ndjek me vëmendje të plotë zgjedhjet në Turqi. Përfundimi që do të dalë do të ndikojë në...