Dialog mes një alkoolosti dhe një dijetari

0
Alkoolisti: Dijetar i nderuar! A mendon se bëj gabim nëse e ha një hurmë? Dijetari: Jo, nuk ka asgjë të keqe këtu. Alkoolisti: Mirë. Po nëse...

Viti 1967, gjashtë ditët që ndryshuan hartën e Lindjes së Mesme

0
Lufta izraelito-arabe në qershor 1967, e ashtuquajtur Lufta Gjashtëditore ndryshoi radikalisht hartën e Lindjes së Mesme dhe shënoi një kthesë në historinë e këtij...

Ky është Fshati i Shqiptarëve, një mrekulli shekullore midis Stambollit

0
Është një ndër lagjet më të bukura të Stambollit dhe e ruan ende formën e saj të mëparshme. Quhet Arnavutkoy, një vend që po e...

Universiteti i parë në botë i krijuar nga një grua, na mrekullon edhe sot!

0
Po. Ishte grua myslimane ajo që krijoi Universitetin dhe Biblotekën e parë, objekt ky që po restaurohet nga nje grua myslimane poashtu. Fatima Al-Fihri mbanë...