Pagjumësia mund t’i bëjë fëmijët me mbipeshë

0
Mungesa e gjumit te fëmijët mund të jetë një faktor i rrezikut për paraqitjen e mbipeshës, thotë studiuesit amerikanë. Sipas rezultateve të mbledhura nga mbi...

Shenjat e para të kancerit të fytit…

0
Kanceri i fytit është një lloj tumori malinj I cili përbën 1-2% nga të gjithë kancerët, ose 2-10 raste në 100.000 banorë. Nga ky lloj...

Cilat janë shenjat e heshtura të stresit?

0
Dr. Megan Arroll, psikologe dhe autore e shumë librave, thotë se stresi prek në shumë mënyra si trurin ashtu edhe trupin tonë. Ai lë shenja...

Çka e shkakton djersitje natën te gratë, burrat dhe fëmijët?

0
Ankesa për djersitje natën është një nga më të zakonshme të thënë pacientëve në pranim në mjekët e përgjithshëm. Sipas hulumtimeve statistikore, rrit djersitje...

Si ndikon përdorimi i përditshëm sheqerit në dëmtimin e organeve

0
Sheqeri është burimi parësor i energjisë për qelizat tuaja. Karbohidratet komplekse si niseshteja shpërbëhen në sheqerna të thjeshta gjatë tretjes dhe më pas metabolizohen...

Dietë e lehtë me dy ditë regjim

0
Kjo është dieta e njohur me emrin “dieta 2 ditore”. Ajo çka e bënë të veçantë këtë dietë nga dietat e tjera është se...

Disa gabime që bëjmë gjatë larjes së rrobave…

0
Që rrobat të jenë të rregullta e të pastra nuk mjafton vetëm t’i fusni në lavatriçe. Gjatë procesit të larjes ndodh që mund të...

Sa orë në ditë duhet punuar?

0
Në shoqërinë e punës papushim, stresi i angazhimeve të vazhdueshme është bërë një fetish, për t’u ekspozuar me krenari. Ndjekja e angazhimeve, përpjekja për...

Si t`i bindim fëmijët…

0
Ky shkrim është një guidë për prindërit, si t’ia dalin mbanë me diktatorët e vërtetë në jetën e tyre: fëmijët! Mosbindja duket sikur ka...

Cilët janë faktorët që ndikojnë në shfaqjen e hipertensionit?

0
Në ditët e sotme 18-20 për qind e popullsisë vuan nga hipertensioni arterial. Shkaqet për këtë janë trashëgimia, stresi, duhani, sëmundjet e veshkave etj....