14 shenja të nivelit alarmant të sheqerit në gjak

0
Niveli i sheqerit në gjak tregon sasinë e glukozës në gjak. Glukoza është burimi kryesor i energjisë për shumicën e qelizave në trup. Hiperglicemia...

Bioritmi IDEAL

0
SINKRONIZIMI CIRKADIAN Personat të cilët kanë agjëruar rregullisht që nga fëmijëria, akomodohen më lehtë në kohë dhe hapësirë, duke qenë se janë ekspozuar ndaj ndryshmeve...

Ky studim do t’ua ndërroj komplet rutinën e të pastruarit

0
Po, është e rëndësishme të lani duart. Është e rëndësishme ta bëni këtëgjatë sezonit të ftohtë dhe sezonit të gripit dhe sidomos nëse e...

Kur ta shikoni këtë video, do të mendoheni mirë para se ta ndezni duhanin

0
Keni degjuar mijera here per efektet negative te pirjes se duhanit? Por pasi ta shihni kete video, ju do te mendoheni mire para se...

Neurokirurgu më i mirë shqiptar flet për shëndetësinë kosovare

0
Neurokirurgu i njohur shqiptar, Dr. Mentor Petrela, konsideron se Kosova ka nevojë për reforma të mëtutjeshme në shëndetësi dhe investime në edukimin e gjeneratave...

OPERACIONI NATYRAL, PA DHIMBJE!

0
SINTETIZIMI I ANALGJETIKEVE NATYRAL Gjatë manifestimit të agjërimit, lutjeve dhe eksperiencave të ndryshme shpirtërore gjatë Ramazanit, është argumentuar se substanca të caktuara endogjene lirohen nga...

MREKULLIA PSIKOLOGJIKE E AGJËRIMIT

0
Ekzistojnë efekte signifikante psikologjike të agjërimit, manifestuar në paqe dhe qetësi-prehje psikike. Bezdisja personale është minimale dhe shkalla e kriminalitetit zvogëlohet në shoqëri. Agresioni...

AGJËRIMI, ILAÇ KUNDËR SULMIT NË ZEMËR DHE NË TRU

0
Mesatarja e kohëzgjatjes së agjërimit nuk kalon më shumë se 14 orë, kohë ideale për një gjendje stabile të organizmit e cila mbahet si...

DY ORË GJUMË, TË MJAFTUESHME?

0
Kuptimi origjinal i sawm-agjërimit reflektohet edhe si pushim-prehje. Kjo gjendje abstenimi përfshinë traktin gastro-intestinal, kardiovaskular, aktivitetin seksual, sytë, gojën, veshët, pra të gjithë...

AGJËRIMI, I DËMSHËM APO I DOBISHËM PËR ZEMREN?

0
Agjërim apo dietë e plotë? Dallimi signifikant në mes të agjërimit të Ramazanit dhe dietës së plotë është ora biologjike, bioritmi i metabolizmit, koha e...